Skadodjur..

Förutom 8 höns, 4 får och två katter finns det även flera djur på gården. Katterna kommer nästan dagligen med möss som de stolt visar upp.
Den senaste storfångsten var det dock inte katterna som stod för, men jag.

Jag har vid et par tilfällen sett en fet mus i hönshuset. Tycte den verkade ganska välgödd. Men det är vel inte så konstigt när den har gott med hösfoder att tillgå. Här om kvällen så jag den igen, men vadå! Den är ju alldeles för stor för att vara en vanlig mus! Och inte var det bara en utan två! Den ene sprang i väg vidare igenom ett hål ut till vedboden, den andra, den tråkkade jeg på med stor överraskning och skräck!

Sen hörde jag flera ljud.. och det var inte hönsnljud.. de satt fint på sina pinnar, men tittade förundrade på mig som stod och halvskrek och nästan kräktes då det gick upp för mig at jag precis hade dödat en råtta.. men det var fortfarande minst en till.

Efter nån timme och med hjälp av ett trubbigt föremål hade jag haft ihjäl 5 råttor. Det finns nog fler, men inte inne i hönsens rum för tillfället.. nu blir det att sätta ut en giftfälla på en plats värken höns eller katter kommer åt.

Svea inspicerar mitt ‘byte’.

image

Vi får se hur vi fortsätter. Efter vi har haft ute giften ett tag så får vi nog täta igjen råtthålen.. Tråkigt med skadodjur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s