Mål 2018

Jag har en hel del önskningar för detta nya året, som alla andra år. 2017 hade jag också en hel del mål en del nådde jag, andra inte. Jag är en person som har många drömmar, och jag vet att det att prioritera är viktig – och allt kan inte få prioritet alltid. Sen händer livet och allt det där.

Förra året hade jag STYRKA som ord. Några av målen jag uppnådde var att göra klar min svenska klassiker, genomföra ett triathlon (hade planer om halv ironman, men reviderade och nöjde mig med en olympisk distans). Jag hade tänkt cykla Rallarvegen i Norge, men i saknad på tid och pengar packade jag cykeln och cyklade från Bergkvara till Simrishamn. Jag hade som mål att klara en pull up, jag är inte där än – men tar med mig målet vidare in i 2018.

I år har jag än så länge inte kommit på något specifikt ord. Men jag har några mål som jag vill dela här. Det kanske kommer ett ord, men jag stressar inte, det kommer när det kommer.

Det senaste halvåret har jag drömt mig iväg till naturen i större grad än innan och jag vill verkligen UT! Mål för i år är att tillbringa 10 nätter utomhus – i tält eller under öppen himmel. Till jul fick jag fina fjällstövlar och jag har klickat hem en hängmatta som jag verkligen ser fram emot att testa! Har du förslag på turer och områden att besöka? Kommentera gärna!

Yoga – styrka och rörlighet. Min arbetsgivare har hyfsat generöst friskvårdsbidrag. I år hoppas jag att jag får använda det på Yogobe. Senaste månaderna har jag fått et växande intresse för yoga och jag njuter verkligen av stunderna på mattan hemma i vardagsrummet och med min iPad. Det jag gillar särskilt med detta är att tröskeln är så låg. Jag behöver inte klä på mig och gå ut ifall vädret inte är på min sida. 15 minuter på mattan är bättre än inget. Och en kvart hinns med alla dagar.  Ett mål jag haft släpande med mig i säkert 15 år är att kunna gå ner i spagat – ibland har jag varit nära.. men som med träning i stort så är det en färskvara. Så med hjälp av yogan ska det bli roligt och se om jag blir mera flexibel. Men just att gå ner i spagat är inget huvudfokus. Just det – målet är kontinuitet och rörelse varje dag. Att min man blir med ibland är jag väldigt glad och tacksam för.

Utveckla och förbättra filmande och filmredigering. Har du sett mina små filmer? Gillar du dem? Jag tycker det är så roligt att ta med min gopro på små och stora äventyr. Och jag hoppas det blir mycket mera av detta i året som kommer. Nu har jag införskaffat en drönare som jag ser mycket fram emot att lära känna lite bättre. Jungfrufärden blir i morgon!

Självhushållningen har vi kommit en bit på vägen. Vi köper inget kött (förutom bacon!) och har frysen full med egna kycklingar och lamm. Odlingen hade särskilt fokus i fjol, och det fortsätter i år. Vi ska fortsätta odla sådant vi gillar och äter. Ett mål för året är att få koll på ogräset. Det tog liksom överhand på sensommaren då vi både började jobba heltid. Vi ska så ofta och lite i taget, så att vi kan skörda allt eftersom.

Vi har även planer på att lägga nytt tak på ladan.. och renovera en hel del i huset. Efter huset är klart så har vi pratat om att skaffa en valp. Så det er ju lite motivation.

Vilka mål och planer har du för året? 

2 reaktioner på ”Mål 2018

  1. Vilken härlig blogg jag hittade här 🙂 Måste genast kika mer känner jag. Vår dröm är att kunna bli självförsörjande i så stor mån det går. Vägen dit är lång men sakta strävar vi ditåt. Väldigt inspirerande blogg, passar perfekt 🙂

    1. Sigrid

      Tack så mycket, Ramona! Jag ska ska försöka uppdatera oftare. Lycka till med din självförsörjning! Lite i taget, så kommer vi dit till slut. Jag lägger upp mer bilder och så på instagram unger @sigrid.blomberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s