About

Denna bloggen ska handla om självhushållning. Odla grönsaker. Plocka svamp, bär, frukt. Konservera. Ta hand om höns. Kanske till och med en egen mjölkko en dag.. Laga härlig mat från grunden. Tips och trix för att leva tavarligt.

Jag kan ju inte allt detta än. Men jag har tänkt att lära mig. Och det är väl lite av charmen, att växa och lära sig, ta del av sådant som man kunde förr i tiden, men som man mer och mer ”glömmer” i dagens konsumtionssamhälle.

6 reaktioner på ”About

 1. Pia

  Hittade din blogg, vill gärna ge en hjälpande hand, har massor av egna ekologiska fröer , mkt blommor men även paprika chili tomater etc.
  Pga mördarsniglar kan jag inte odla nåt ätbart knappt längre, men vill du så delar jag gärna med mig av vad jag har😊

  1. Sigrid

   Tack så mycket! 🙂 Vi är nästan självförsörjande på kött och ört-te tror jag (och om vi får klar mustprässen snart på har vi nog must för vinteren). Sen hoppas vi på ett bättre odlingsår till nästa år. Det blir ju för det mesta att man lägger upp alt det som är bra – och inte det jobbiga. Haha, kanske dags att göra ett inlägg om alla halvfärdiga projekt som saknar kunskap, motivation och pengar.. 😛 Det skulle förmodligen bli ganska långt. 😛 Men allt är ju en process och ting tar tid.

   1. Ja, ibland känns det ju nästan hopplöst när man surfar runt hos andra och ser hur fint de har det. Men det är väl med det här som Facebook och Instagram: vi försöker gärna göra det lite bättre än det verkligen är ;-)Eller så är det helt enkelt bara väldigt bra att fokusera på det positiva! Mördarsniglar och jordloppor ger ju inte inspiration till att börja odla direkt . 🙂

   2. Sigrid

    Nej Mördarsniglar och jordloppor är inge kul. Som tur är har vi inte så mycket sniglar här än (tack för påminnelsen, måste ut och ströa med järnsulfat!) Men sorgmyggor har varit lite av ett problem i växthuset i våras. Ush och fy, tråkigt. Jag tycker som du, det är bra att vara positiv! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s