Fårklippning

Når vi köpte tackorna var de inte klippta än. Själv har jag klippt hår några gånger, men det är rätt så stor skilnad på hår och ull, på människa och får.
Vi fick med en halvtrasig klippmaskin från uppfödaren, men eftersom den låg i vår bil som var på repration i flera veckor så blev det så att jag jag tog vår egna fårhandsax.

Saxen köpte jag på Kalmar Lantmänn för en hundralapp.

Det gick ganska lätt att klippa Stjärna. Hon stod i ro och var nöjd bare hon hade lite hö hon kunde äta.  Halva Ulla-Bella gick lätt, hon visade verkligen att hon tyckte det vara skönt att bli av med den tjocka ullen. Tova å andra sidan tyckte inte om att vara så nära mig, hon är fortfarande lite skygg. Jag löste klippningen genom att göra en liten ‘klippbox’ inne på logen. Mot slutet av klippningen lade hon sig ned i protest och visade att hon var rätt iriterad. Så fort hon kom tilbaka til den lilla hjorden blev hon glad igen.

På bilden, en lite trött Sigrid och en tröttare Tova som har lagt sig ner.

image

Före:
image

image

Efter:
image

image

Och en bonusbild av den tvättade ullen när den låg och torkade. 🙂
image

Måste säga att det var en spännande upplevelse att klippa dem, nästa gång blir till våren, men då hoppas jag vi kan använda den elektriskesaxen.

Gott nytt (f)år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s