Plommon

Vi har ett plommonträd, förra året fick vi två plommon, i år lite bättre, lite mer än ett kg. Jag plockade dem lite stent, så jag tänkte ta tillvara på dem. Så det fick bli chutney.

image

1

image

image

Jag är med i en lokal köp och sälg-sida på Fb. Där frågade jag någon hade plommon som de inte ville ta hand om själva. Det var det. Så jag åkte iväg och kom hem med massa! Ny har jag gjord saft, marmelad, fruktläder stenad i ugnen och torken jobbar för fullt.

image

image

Spännande med fruktläder. Första gången, det.

2 reaktioner på ”Plommon

    1. Sigrid

      Hej! Tack för kommentaren :). Vad kul med massor med plommon. Jag fick åka och plocka hos en bekant i år. Inga plommon hos mig. Jag minns tyvärr inte receptet som jag använde förra året. Hittade det på nätet och chutneyn blev god. Det var med ingefära, kardemumma och sjärnanis. Försöker hitta just det receptet nu, men lyckas inte. Lök och vitlök tror jag att jag också hade i. Och muscovadosocker. Alt blir mycket bättre med muscovadosocer. 😛 Nu är jag precis klar med plommonen för år. Det blev 10 flaskor saft (gjord i vår saftmaja) 6 flaskor utan socker och 4 med. Tror nog att de utan blev lite sura, men känns bra att begränsa sockerintaget. Sen har jag torkat halvor i en svamptork. Riktigt gott i afrikansk lammgryta. Lycka till med dina plommon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s