Höns!

Jag ser så otroligt mycket fram emot livet på landet.

I går planterade jag en påse med sockerärter och hoppas de ska börja spira. 🙂 Sen har jag ett gäng tomatplantor på väg upp ur jorden samt lite isbergssallad. 

Nästa år hoppas jag på att plantera betydligt mer.

Det första vi ska börja med på torpet är att renovera huset. Men vi tänker också börja med höns ganska så omgående efter vi har haft semester. 

Jag hoppas att vi kan bli självförsörjande med ägg och kycklingkött redan i år. Det gäller väl att hitta höns som är duktiga både på att lägga ägg men också att producera kycklingar till slakt.

Vi håller på att se om vi kan göra en Whizbang chiken plucker. Här är en av många youtubevideos som visar hur den fungerar.  

 

Planen är att skaffa ett gäng höns som redan lägger ägg, och sedan låta dem ruga fram kycklingar lite nu och då som vi sedan slaktar när de är gamla nog.

På detta sättet vet vi att kycklingarna har haft ett bra liv och fått bra mat. De har kunnat gräva och sparka i jorden, gå ut och in som de vill, ha god plats.. Det kommer inte att bli som för dessa kycklingarna: http://vimeo.com/22385981 eller som man kan läsa i denna norska texten: http://www.nrk.no/ytring/samlebandslivet-1.10965710

 

 

 

En reaktion på ”Höns!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s